Zingarina is zwanger van haar grote liefde, een Roemeense muzikant. Hij is plotseling uit Frankrijk vertrokken en zij besluit hem achterna te reizen samen met haar vriendin Marie. Aangekomen in Transsylvanië, hartje Roemenië, geven ze zich over aan het betoverende land en de meeslepende muziek. Als Zingarina haar vriend eindelijk heeft gevonden, blijkt hij echter niets meer van haar te willen weten. Gek van verdriet verlaat ze Marie en zwerft ze eenzaam en zwanger door de vreemde, winterse contreien. Tot ze de avonturier Tchangalo ontmoet, een man die haar gelijke is en van wie ze misschien kan houden.

Transylvania is een intens liefdesverhaal in een fascinerend landschap.

Vanaf 15 maart 2007 is TRANSYLVANIA te zien in de filmtheaters.

Vanaf 7 april 2010 op DVD verkrijgbaar!

Transylvania

Frankrijk; 2006; kleur; 103 minuten; Dolby 5.1;
Nederlands ondertiteld.

Credits

Regisseur:

Over de regisseur:

In de films van Tony Gatlif (maker van o.a. Latcho Drom, Gadjo Dilo, Vengo, Swing en Exils) is muziek de grote motor.
Met een overdadige filmstijl vol heftige muzikale hoogtepunten en koortsdromen jaagt Gatlif ons een roes in die beleefd moet worden. Hij eist de totale overgave van zichzelf, zijn acteurs, musici én kijkers. Laat je je meevoeren, dan is dit een zeer indringende film. Of zoals Zingarina zegt: “Zo sterk dat het hart er pijn van doet”.

De pers over TRANSYLVANIA

“Woeste cinema die plezier brengt” (De Volkskrant, 4 sterren)

“Muziek die jubelt, rouwt, kalmeert en plezier geeft. Zoals het leven zelf.” (NRC, 4 sterren)

“Wanhoop is een genot in Transylvania. Het is ladderzat in de modder vallen en je armen laten zwieren op de muziek. Gatlif en zijn actrice hebben je direct te pakken en laten niet meer los.” (Trouw)

0

Begin met typen en druk op enter om te zoeken