Eind 19de eeuw in landelijk Vietnam. May, een 14-jarig meisje, wordt de derde vrouw van Hung, een steenrijke en veel oudere grootgrondbezitter. May is naïef en moet haar plaats nog leren kennen binnen de hiërarchie van de grote familie. Na de wrede eerste huwelijksnacht beseft ze dat ze alleen status kan verwerven als ze een jongen kan baren. Intussen voelt ze zich erg aangetrokken tot de tweede vrouw van Hung, de bloedmooie Xuan. Ze ontdekt dat die een geheime relatie heeft met Son, de oudste zoon van Hung. Deze roekeloosheid en ‘onafhankelijkheid’ van Xuan vindt May opwindend, maar tegelijk beangstigend. Hung beslist dat Son moet huwen met Tuyet, nog jonger dan May. Son is ontroostbaar.

THE THIRD WIFE ontwikkelt zich traag in bloedmooie, prachtig gestileerde en sensuele beelden, waarbij de camera op een stille manier de emoties van de vrouwen registreert en op gevoelige wijze een intens levensverhaal vertelt. Het gedragen ritme sluit perfect aan bij de serene sfeer.

De regisseuse maakte een sterk verhaal over onderdrukte verlangens. De film is tevens een feministische kritiek op een patriarchale maatschappij.

Vanaf 21 november 2019 is THE THIRD WIFE te zien in de filmtheaters.

Vietnam; 2018; kleur; 96 minuten; Vietnamees gesproken; Nederlands ondertiteld.

Credits

Regisseur:
Acteurs: Lê Vũ Long, Nguyễn Phương Trà My, Trần Nữ Yên Khê
Productie: An Nam productions, Mayfair Pictures
Camera: Chananun Chotrungroj
Muziek: An Ton That
Montage: Julie Béziau
Awards: o.a. NETPAC Award Toronto Intern. Filmfestival 2018 - Otra Mirada Award San Sebastian Intern. Filmfestival
Scenario: Ash Mayfair

Over de regisseur:

Ash Mayfair werd in 1985 geboren in Vietnam en volgde een opleiding in het Verenigd Koninkrijk en de VS. Ze ontving een BA van de Oxford University in literatuur, werd opgeleid aan de Royal Academy of Dramatic Arts in Londen, theater regie,  en ontving een MFA (Master of Fine Arts) in filmmaken aan de New York Tisch School of the Arts. De film ging in première op het Toronto International Film Festival, waar hij de NETPAC Jury Award won en ook prijzen won in San Sebastian, Milano, Chicago, Filmfestivals in Minsk, Kolkata en Caïro. Ash werkt aan haar tweede speelfilm, voorlopig getiteld Skin of Youth, een allesverslindend liefdesverhaal in Saigon, Vietnam in de jaren 1990.

“The Third Wife” is de eerste speelfilm van Mayfair en het scenario won het Spike Lee Production Fund in 2014.

THE THIRD WIFE THE THIRD WIFE THE THIRD WIFE THE THIRD WIFE

De pers over THE THIRD WIFE

The almost entirely female cast is captivating throughout.
Screen International

Gently dipping us into the long ago and far away past, Ash Mayfair’s directorial debut brings an intimate immediacy to the re-creation of rural Vietnam in the late 19th century.
Variety

An audience-friendly affair which deals with harrowing subject-matter in restrained, tactful and aesthetically entrancing style…
Hollywood Reporter

0

Begin met typen en druk op enter om te zoeken