Stay sweet“, zegt vrachtwagenchauffeur Bear elke keer tegen Katie, nadat ze met hem het bed heeft gedeeld. Voor geld, want de jonge serveerster klust bij als prostituee. Ze woont met haar werkloze moeder in een trailerpark in een gehucht in Arizona en spaart voor de reis naar San Francisco, waar ze een nieuw bestaan wil opbouwen als schoonheidsspecialist. Katie heeft een goede inborst en blijft optimistisch, ondanks de tegenslagen die ze te verwerken krijgt. Als ze verliefd wordt op automonteur Bruno, volgt een reeks gebeurtenissen die haar geloof in het goede van de mens tot het uiterste op de proef stellen.
Het speelfilmdebuut van Wayne Roberts is elegant en realistisch gefilmd, zodat alle aandacht uitgaat naar het verhaal en de personages.
In de uitstekende cast steelt de jonge Britse Olivia Cooke (1993) de show. Haar carrière zit in de lift; ze schitterde in “Me and Earl and the Dying Girl en in de nieuwe sf-film van Steven Spielberg “Ready Player One” – eind maart 2018 in de bioscopen – speelt ze een belangrijke rol.

Vanaf 8 maart 2018 is KATIE SAYS GOODBYE te zien in de filmtheaters:
EYE Amsterdam; De Filmhallen Amsterdam; Rialto Filmtheater, Amsterdam; Filmhuis Den Haag; 't Hoogt Utrecht; Focus Filmtheater Arnhem; Filmhuis O42 Nijmegen; Chassé Cinema, Breda; LantarenVenster, Rotterdam

Vanaf 19 juni 2018 op DVD verkrijgbaar!

filmposter katie says goodbye

USA/Frankrijk; 2016; kleur; 88 minuten; Engels gesproken; Nederlands ondertiteld.

Credits

Regisseur:
Acteurs: Olivia Cooke, Christopher Abbott, Mireille Enos, Mary Steenburgen, Jim Belushi, Chris Lowell, Nate Corddry
Productie: Relic Pictures
Camera: Paula Huidobro
Montage: Sabine Emiliani
Awards: Impact Award Stockholm Film Festival 2016
Scenario: Wayne Roberts

Over de regisseur:

Wayne ROBERTS (1983, Verenigde Staten) studeerde cum laude af aan de Tisch School of the Arts in New York, waar hij filmgeschiedenis en filosofie studeerde. Hij groeide op in Alaska en verhuisde later naar Brooklyn. Katie Says Goodbye (2017) is zijn debuut als regisseur.

KATIE SAYS GOODBYE KATIE SAYS GOODBYE KATIE SAYS GOODBYE KATIE SAYS GOODBYE KATIE SAYS GOODBYE KATIE SAYS GOODBYE KATIE SAYS GOODBYE KATIE SAYS GOODBYE KATIE SAYS GOODBYE KATIE SAYS GOODBYE KATIE SAYS GOODBYE KATIE SAYS GOODBYE KATIE SAYS GOODBYE KATIE SAYS GOODBYE KATIE SAYS GOODBYE KATIE SAYS GOODBYE KATIE SAYS GOODBYE KATIE SAYS GOODBYE KATIE SAYS GOODBYE

De pers over KATIE SAYS GOODBYE

Wayne Roberts’ powerfully low-key drama gets under the skin.
Hollywood Reporter

A luminous, heartbreaking performance from Olivia Cooke shines through every frame of Katie Says Goodbye.
Screen International

0

Begin met typen en druk op enter om te zoeken