Just 6.5 (Metri Shesh Va Nim) is een explosieve en snijdende Iraanse film die ons rechtstreeks naar het kloppende centrum van een massaal politieonderzoek naar drugsbaron Nasser brengt.
De tweede film van Saeed Roustayi duikt onder in de met drugs doordrenkte onderwereld en schetst met de ‘good-bad cop’ Samad een wrang beeld van Iran met zijn 6,5 miljoen drugsgebruikers. Nasser wordt gepakt en veroordeeld, maar gaandeweg realiseert Samad zich dat Nasser op het criminele pad is beland vanwege de slechte en armoedige omstandigheden waar diens familie in verkeerde. Zo heeft alles een keerzijde. De film vormt een ontnuchterende reflectie op het onvermogen van de wet om het tij van drugsverslaving te stoppen door middel van razzia’s, arrestatie’s en executies
De echte criminelen hier zijn de drugs, en alle pijn die ze toebrengen aan een schijnbaar eindeloos netwerk van mensen. Hoe vecht je tegen een beest dat onverslaanbaar lijkt? Schrijver-regisseur Saeed Roustayi maakte een vermakelijke en tot nadenken stemmende film, met een sfeer die zo gespannen is dat je hem bijna kunt aanraken.

JUST 6.5 werd de meest succesvolle binnenlandse film in de Iraanse geschiedenis – buiten komedie’s om – en het is niet moeilijk te begrijpen waarom.
Alleen al de eerste scène van deze film is de toegangsprijs waard.

Vanaf 9 april 2020 is JUST 6.5 te zien in de filmtheaters:
EYE Amsterdam - De Filmhallen Amsterdam - The Movies Amsterdam - Filmhuis Den Haag - Slieker Leeuwarden - The Movies Dordrecht - Concordia Cinema Enschede - Forum Groningen -

filmposter Just 6.5

Iran; 2019; kleur; 135 minuten; Dolby 5.1;
Farsi gesproken; Nederlands ondertiteld.

Credits

Regisseur:
Acteurs: Payman Maadi, Navid Mohammadzadeh en Parinaz Izadyar
Productie: Boshra Film
Camera: Hooman Behmanesh
Muziek: Payman Yazdanian
Montage: Bahram Dehghan
Awards: 11 internationale awards
Scenario: Saeed Roustayi

Over de regisseur:

Saeed Roustayi (1989) is een Iraanse filmmaker en scenarioschrijver. Hij studeerde af aan de Soore Universiteit in Teheran, richting Film- en Televisie-regie.

Films:
Abad va yek rooz (Life+1Day, 2016)
Metri Shesh Va Nim (Just 6.5, 2019)

JUST 6.5 JUST 6.5 JUST 6.5 JUST 6.5 JUST 6.5 JUST 6.5 JUST 6.5 JUST 6.5

De pers over JUST 6.5

A riveting, ripped-from-reality thriller that delivers a searing look at a serious problem.
Variety

Just 6.5 is more than a thrilling watch. It is a sobering reflection on the inability of the law to stem the tide of drug addiction through round-ups, arrests and executions.
Hollywood Reporter

A gripping crime thriller that also makes a sharp political statement, Just 6.5 paints a bleak picture of Iranian law enforcement’s attempts to deal with the country’s flourishing narcotics trade.
Screen International

0

Begin met typen en druk op enter om te zoeken