Tijdens hun zomervakantie aan de Turkse kust breekt de relatie van Isa en zijn vriendin Bahar. Zij gaat alleen terug naar Istanbul. Een druilerige herfst volgt waarin Isa zijn eenzaamheid afwisselt met bezoeken aan Serap, een ex-vriendin. Van haar hoort hij dat Bahar in Oost-Turkije aan een televisieserie werkt. Hij wil naar haar toe en reist af naar de verre winterse contreien. Zal het een laatste ontmoeting zijn of juist een nieuwe lente?

Vanaf 20 september 2006 is IKLIMLER te zien in de filmtheaters.

Vanaf 16 september 2009 op DVD verkrijgbaar!

filmposter Iklimler

Turkije; 2006; kleur; 97 minuten; Dolby 5.1;
Turks gesproken; Nederlands ondertiteld.

Credits

Regisseur:
Acteurs: Bahar: Ebru Ceylan / Isa: Nuri Bilge Ceylan / Serap: Nazan Kesal / Mehmet: Mehmet Eryilmaz / Isa’s ouders: Fatma en M. Emin Ceylan
Camera: Gökhan Tiryaki
Montage: Ayhan Ergürsel, Nuri Bilge Ceylan
Scenario: Nuri Bilge Ceylan
Sound-Design: Ismail Karadas, Thomas Robert, Olivier Do Huu

Over de regisseur:

Nuri Bilge Ceylan (Turkije, 1959) is fotograaf en cineast. Hij maakt zijn films altijd met familie en vrienden; in IKLIMLER spelen hijzelf en zijn vrouw de hoofdrollen. Eerder maakte hij KASABA (1997), WOLKEN IN MEI (1999) en UZAK (2002) bekroond met de Grand Prix in Cannes. IKLIMLER kreeg in Cannes de prijs van de internationale filmkritiek voor beste competitiefilm.

De pers over IKLIMLER

Hoe je van een kleine liefdesgeschiedenis een grootse film kunt maken.  (l’Humanité)

Een nieuwe vorm van schoonheid is hier geboren. (Le Monde)

Het beeld dat briljant, mineraal en van een verbijsterende scherptediepte is, schenkt een graftombe aan een gestorven liefde. (Libération)

Een droevige maar magnifieke film. (Elle)

0

Begin met typen en druk op enter om te zoeken