poster Just 6.5

JUST 6.5

Regie:
Vanaf: 05-11-2020 in het theater

Just 6.5 (Metri Shesh Va Nim) is een explosieve en snijdende Iraanse film die ons rechtstreeks naar het kloppende centrum van een massaal politieonderzoek naar een drugsbaron brengt. Een vermakelijke en tot nadenken stemmende film, met een sfeer die zo gespannen is dat je hem bijna kunt aanraken. Alleen al de eerste scène van deze film is de toegangsprijs waard.

Meer informatie »

Rounds filmposter

ROUNDS

Regie:
Vanaf: 03-12-2020 in het theater

Twee politieagenten vinden het lichaam van een drugsverslaafde bij de spoorlijnen in Sofia. Zo begint de nacht van 9 november 2019 – 30 jaar na de val van de Berlijnse muur en de regimeverandering in Bulgarije. Drie teams van politieagenten patrouilleren door de straten van Sofia en doen hun werk zoals ze denken dat juist is, terwijl ze de uitdagingen van de hedendaagse Bulgaarse realiteit het hoofd bieden in deze tragi-komische ‘crowd pleaser’. 

Meer informatie »

Firemen's Ball

HORI MA PANENKO – THE FIREMEN’S BALL

Regie:
Vanaf: 26-05-2033 in het theater

De laatste, beste en grappigste film die Milos Forman zou maken in zijn geboorteland Tsjecho-Slowakije, The Firemen’s Ball (1967), is een bedrieglijk eenvoudige miniatuur. Deze film, het uitgangspunt is nauwelijks meer dan een anekdote, omvat een heel universum in de vorm van een benefietgala dat wordt georganiseerd door een groep onbekwame, zelfingenomen, licht corrupte – kortom, intens menselijke – vrijwillige brandweerlieden. De film was lange tijd verboden in Tsjecho-Slowakije.

Meer informatie »

0

Begin met typen en druk op enter om te zoeken