THE INTERPRETER

Regie:
Vanaf: 31-10-2019 in het theater

De 80-jarige tolk Ali Ungár (Jiri Menzel) reist naar Wenen op zoek naar de voormalige Nazi-officier die mogelijkerwijs zijn ouders vermoordde in Slowakije. Hij vindt alleen diens zoon, de bon vivant Georg (Peter Simonischek). Samen gaan ze op zoek naar de waarheid. Een tragi-komische roadmovie volgt.

Meer informatie »

THE THIRD WIFE

Regie:
Vanaf: 21-11-2019 in het theater

May, een 14-jarig meisje, wordt de derde vrouw van Hung, een steenrijke en veel oudere grootgrondbezitter. Schitterend, intiem, sfeervol en melancholisch verhaal over vrouwelijke onderwerping in  19e-eeuws Vietnam.

Meer informatie »

INTIMNI OSVETLI (INTIEME BELICHTING)

Regie:
Vanaf: 12-12-2019 in het theater

Een van de belangrijkste films van de Tsjechische Nouvelle Vague uit de jaren 60. In deze originele tragikomedie komen twee ex-klasgenoten elkaar tien jaar later weer tegen. Beiden zijn ze musicus geworden.

Meer informatie »

filmposter honeyland

HONEYLAND

Regie: ,
Vanaf: 09-01-2020 in het theater

Tamara Kotevska en Ljubomir Stefanov  filmden drie jaar in het adembenemende gebergte van Noord-Macedonië, en keerden terug met een visueel verbluffende, poëtische documentaire over honing, bijen en bedreigde tradities en het broze evenwicht tussen mens en natuur, die een honingzoete indruk achterlaat. Veelbekroond!

Nederlandse premiere: IDFA 2019

Meer informatie »

0

Begin met typen en druk op enter om te zoeken