filmposter papicha

PAPICHA

Regie:
Vanaf: 13-02-2020 in het theater

De Algerijnse regisseur Mounia Meddour grijpt met ‘Papicha’ terug naar gebeurtenissen tijdens de Algerijnse burgeroorlog in de jaren negentig. ‘Papicha’ maakte deel uit van de reeks sociaal geëngageerde films die op het jongste filmfestival van Cannes werden vertoond in de sectie Un Certain Regard.

Meer informatie »

LILLIAN

Regie:
Vanaf: 12-03-2020 in het theater

De mysterieuze verdwijning van Lillian Alling inspireerde Andreas Horvath tot deze epische road movie. Wanneer de ‘American Dream’ van een Russische immigrante niet uitkomt, besluit ze van New York naar huis te lopen. Kroniek van een langzame verdwijning.

Meer informatie »

filmposter Just 6.5

JUST 6.5

Regie:
Vanaf: 09-04-2020 in het theater

Just 6.5 (Metri Shesh Va Nim) is een explosieve en snijdende Iraanse film die ons rechtstreeks naar het kloppende centrum van een massaal politieonderzoek naar een drugsbaron brengt. Een vermakelijke en tot nadenken stemmende film, met een sfeer die zo gespannen is dat je hem bijna kunt aanraken. Alleen al de eerste scène van deze film is de toegangsprijs waard.

Meer informatie »

filmposter Jeanne d'arc

JEANNE D’ARC

Regie:
Vanaf: 07-05-2020 in het theater

Dumonts minimalistische verbeelding van Jeanne d’Arc draait niet om de historische feiten, maar trekt ons Jeanne’s jonge hoofd in.

Meer informatie »

filmposter fire will come

FIRE WILL COME

Regie:
Vanaf: 04-06-2020 in het theater

Een vermoedelijke pyromaan keert terug naar zijn dorp

Meer informatie »

0

Begin met typen en druk op enter om te zoeken