Net, the (Geumul)

15,95

Meeslepend verhaal over achterdocht en wantrouwen. Een eenvoudige Noord-Koreaanse visser komt per ongeluk in Zuid-Koreaanse wateren terecht. Hij wordt onmiddellijk gearresteerd op verdenking van spionage, afgevoerd naar Seoul en eindeloos verhoord. De man zelf wil alleen naar zijn gezin terug.

De Zuid-Koreaanse politie probeert Nam Chul-woo over te halen om overloper te worden, en een ding wordt hem duidelijk: of hij nou wel of niet terugkeert naar Noord-Korea, zijn leven zal nooit meer hetzelfde zijn. Hij ontdekt de donkere kant van de Zuid-Koreaanse maatschappij die in schril contrast staat met het beeld dat hij ervan had. Eenmaal terug in zijn thuisland ondergaat hij een zelfde verhoor en begint de ellende opnieuw.

Ryo Seung-bum schittert in de rol van de visser. Met groot charisma brengt hij menselijkheid in de film die uiteindelijk gaat over het dogmatisch hersenspoelen van mensen, ongeacht de onderliggende ideologie en veronderstelde vrijheid.
Kim Ki-duk shockeert zijn publiek opnieuw – niet door extreme seks of geweld bekend uit zijn vorige werk, maar door de openhartigheid waarmee hij dit ontnuchterende relaas over een visser uit het Noorden doet.

Kim Ki-Duk (1960, Zuid-Korea) verliet voortijdig de kunstacademie in Parijs en verwierf vervolgens als autodidact een internationale reputatie met vaak omstreden lowbudgetfilms. In 2003 maakte hij Spring, Summer, Fall, Winter… and Spring. Hij won in 2004 prijzen voor beste regisseur in Berlijn (Samaritan Girl) en Venetië (Bin-jip/3-Iron), in 2011 won hij Un Certain Regard in Cannes met de documentaire Arirang en in 2012 de Gouden Leeuw in Venetië met Pieta.

Filmografie:
Ag-o/The Crocodile (1996)
Yasaeng dongmul bohoguyeog/Wild Animals (1997)
Paran daemun/The Birdcage Inn (1998)
Seom/The Isle (2000)
Shilje sanghwang/Real Fiction (2000)
Suchwiin bulmyeong/Address Unknown (2001)
Nabbeun namja/Bad Guy (2001)
Hae anseon/The Coast Guard (2002)
Bom yeoreum gaeul gyeoul geurigo bom/Spring, Summer, Fall, Winter… and Spring (2003)
Samaria/Samaritan Girl (2004)
Bin-jip/3-Iron (2004)
Hwal/The Bow (2005)
Shi gan/Time (2006)
Soom/Breath (2007)
Bi-mong/Dream (2008)
Arirang (2011, doc)
Amen (2011)
Pieta (2012)
Moebius (2013)
Il-dae-il (2014)
Seu-Top (2015)
The Net (Geumul) (2016)

QUOTES
“an indifferently crafted, surprisingly talky spy thriller that earns considerable interest due to the specificity of its setting.”
Variety

“Kim Ki-duk changes gears in a sincere tale that politically hits the spot.”
Hollywood Reporter

Op voorraad

Categorie:

Beschrijving

THE NET
(Geumul)
Zuid-Korea 2016; 112 minuten
Koreaans gesproken, Nederlands ondertiteld
regie & scenario & camera: Kim Ki-duk
montage: Park Min-sun
productie: Kim Ki-duk Productions
Met: Ryoo Seung-bum, Lee Won-gun, Kim Young-min, Choi Guy-hwa

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Net, the (Geumul)” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0

Begin met typen en druk op enter om te zoeken

DVD Paradise